Gölgelik Çadır
Gölgelik Çadır
Gölgelik Çadır Bahçe kapımın hemen önünde, arabamı geçici olarak koyduğum, park ettiğim bir kaldırım parçası var. Bunun yanına gölge yapacak Çadır veya Tente düşündüm.
Özellikle Afrika veya bazen de İstanbul siluetlerinde, resimlerinde gördüğüm tepesi şemsiye gibi geniş ve düz çadır çeşitleri olduğunu biliyorum. Ancak bu branda cinslerini ve benim bulunduğum yer iklimine uyup uymadıklarını bilmiyorum.
Arabamın durduğu yere gölgelik çadır yapsın diye, sizce hangi Gölgelik Tente Modeli Uygun olur. Seçim yaparken dikkat etmem gereken nitelikler şunlar:
1- Bahçe Kamelya veya gölgelk çadır tercihim sanırım. Farklı türden ağaç veya Bazı gölge sistemini kullanırsanız olacaklar şunlardır Çünkü araba üzerine meyve ya da reçine dökülmesini, damlamasını istemem. Zaten herkesin gelip geçtiği kaldırım kenarı olacak. Bu alanı çok kapsamayacak bir çadır, branda, tente seçmeliyim.
2- Gölgelik Branda Macaristan’ın güneyinde bir küçük köyde yaşıyorum. Yaşadığım yerin iklimi aşağı yukarı Türkiye’de Afyon şehri iklimine benzer. Yazları kurak ve çok sıcak olur. İlkbahar ve sonbaharda çok yağmur yağar. Kışın ise kar yağışlı ve soğuk olur. Bu yıl mesela, şubat ayı boyunca neredeyse bir ay boyunca sürekli geceleri eksi 15-20 derece gündüzleri eksi 5-8 derece gibi soğuklar oldu.
3- Göreceli olarak hızlı pratik kurulan Çadır olması çok iyi olur.
4- Kökleri derine dalan kazık köklü çadır daha iyi olur sanırım. Çelik veya metal destekli yüzeyine yakın ve pararlel genişleyen branda yakınlarındaki kaldırımları, asfalt veya duvarları bozuyor, zedeliyor. Dikeceğim yerde hem asfalt, hem kaldırım hem de bahçemin duvarı var.
Şimdilik aklıma gelen özellikler bunlar. Bende göktaş Branda firmasından Gölgelik Tente Siparişi vermeye karar verdim yerin bir fotoğrafını çekip buraya ekleyeyim.
Saydığım niteliklere uyan çadır veya tente çeşitleri önerilerinizden minnettar kalacağım. Şimdiden yardımlarını ve tavsiyelerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu Makale Bir Müşterimizin Bize E Mail Yoluyla Destek amaçlı olduğu için Yayınlıyoruz Tabiki izin alarak yayınlıyorum, Kendisine Hayırlı olsun Gölgelik Branda Çadır Tente Sistemleri.
Branda Nedir?
Branda kelimesi tente kelimesi ile aynı anlamlara gelmese de aynıymış gibi değerlendirilir. Branda daha çok kış hava şartlarında korunmak için akrilik ve polyester kumaş ile oluşturulan ürünlere verilen bir isimdir. Üzerine baskı ve desen yapılabilmektedir.
Branda bezi nedir:
Çadır bezi de denilen bu kalın pamuklu kumaş, tente, çadır, yelken ve kayış yapımında kullanılan sağlam ve ağır gramajlı bir kumaştır. Genellikle bez ayağı örgüde, çok katlı kalın numara ipliklerden dokunur. Çözgüde genellikle 6 kat 14 – 20 Ne iplik kullanılır.
Branda neye yarar :
Branda gölgesinde huzur içerisinde oturabileceğiniz hızlı yapı. Branda su geçirmez kumaş cinsi, güneş ve ışığa karşı her mevsim sizi korumak için hızlı kapalı alanlar yaratmaya yarar. Havuz, Bahçe, Kafe gibi mekanlarda ve açık alanlardan faydalanmaya yarar.
FAYDALI BİLGİLER
Pergola Tente, deri, Pvc, dokuma bezi vb. Malzemeden yapılarak tutturulan, taşınabilir barınak. Modern tipteki çadırlar bir hayli lüks olabilmekle birlikte çoğu durumda en ucuz konaklama biçimi. Genellikle güneşten korunmak için bir yerin üzerine gerilen bez, naylon vb.nden yapılmış örtü.
Katlanır kollu tenteler:
İstenilen ölçülerde yapılabilen; balkon, teras ve bahçeler için uygun olan tentelerdir.
Eğim ayarlı tenteler :
Eğimini istediğiniz şekilde ayarlayabileceğiniz bir mekanizmaya sahip olan tentelerdir. Çevirme koluyla, tenteye güneşe göre istediğiniz eğimi verebilirsiniz.
Körüklü tenteler :
Körüğü sayesinde yandan gelen güneşi de engelleyebilir ve istenildiği gibi ayarlanabilir.
Spotlu Tente :
Tente sistemine spot yerleştirilen çeşittir. Bahçede aydınlanmayı da sağlar.
Tek taraflı tente :
İki profilin üzerine monte edilip tek taraflı açılan tentelerdir
Çift taraflı tente :
Ayak sistemi üzerine yapılan, iki tarafa da açılabilen tente çeşididir. Tekerlekli Ayak sistemiyle taşınabilen modelleri de uygulanabilir.
Sabit tente :
Seçilen mekanın üzerini kaplayacak şekilde sabitlenen açılıp kapanma özelliği olmayan tentelerdir. Kafe gibi açık mekânlarda tercih edilir.
Manuel tenteler:
Açılıp kapanabilen tüm tente çeşitlerinde elle açılan sisteme sahip olanlardır.
Motorlu tenteler:
Açılıp kapanabilen tente çeşitlerinde Elektrik ile çalışan
Motorlu Tente seçerken, tentelerin yapısından sonra dikkat edeceğiniz en önemli unsur tenten hareketini sağlayan pistonlar. Makasları pistonlu tenteler daha uzun ömürlü olur ve sessizlik açısından tercih edilir.
- Sensorlu tente seçerseniz yağmurdan, güneşten ve rüzgardan tentenizin zarar görmesini engellersiniz. Sensorlar ayni zamanda tentenin altındaki mobilyaların korunması açısından önemlidir.
- Tenteyi kullanacağınız yeri güneşin geliş açısına göre ayarlayın. Güneşi tam karşıdan alan mekanlarda, tentenin ön kısmından çıkan güneşlikler kullanmalısınız.
- Tentenin kumaşı en önemli faktörlerdendir. Tente için en iyi kumaş; Hava şartlarından etkilenmeyen, Sugeçirmeyen ve solmayan kumaşlardır.
- Tentede kullanılan malzeme paslanmaz çelikten yapılmalıdır
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN